Zdravé chudnutie

Chudnutie zdravo

Mnohí ľudia začínajú za posledné obdobie chudnúť. Mnoho z nich si však neuvedomuje chyby, ktoré sú na každodennom poriadku. Výsledok je hlavne ten, že sú ľudia počas diéty nervózni, neustále hladní a neznižujú sa tuky, ale práve naopak na svaly. Ako správne chudnúť bez jojo efektu?

To sú povieme práve v tomto článku. Prvou zásadou správneho chudnutia je aby ste neustále pili čistú poprípade minerálnu vodu. Pitný režim by mal byť približne medzi 3 – 5 litrami. Prečo? Pokiaľ človek veľa nepije, v tele sa ukrývajú toxíny, ktoré spôsobujú alergie, bolesti a hlavne obezitu. Druhé pravidlo – často a hlavne pravidelne jesť. Zo svojho jedálnička je určite dobré vynechať vyprážané a mastné jedlá. Vymeniť biele pečivo, cestovinu a ryžu za celozrnné výrobky, ktoré sú s vyšším obsahom bielkovín.  Ďalšie pravidlo – pridajte do svojho jedálničku ovocie, zeleninu a veľa mäsa.

Mäso je najlepšie konzumovať uvarené alebo zapečené v trúbe použitia oleja. Nahradiť ho môžete napríklad olivovým, ktorý je zdravší. Konzumujte nízkotučné mliečne výrobky, ktoré sa dajú kúpiť v podobe syra, jogurtov, mliečnych nápojov a iných lahodných pochutín. Jesť musíte minimálne 5 – 7 krát denne po malých dávkach. Prečo? Pokiaľ budete jesť pravidelne a po malých dávkach, telo si nebude ukladať zásoby v podobe tukov, ale práve naopak spracuje ich na bielkoviny, vďaka ktorým sa nám obnovuje, ale i pridáva svalová hmota.